Премиерът Николай Денков с пореден гаф! Изложи се на финала на

...
Премиерът Николай Денков с пореден гаф! Изложи се на финала на
Коментари Харесай

Пореден гаф на Денков! Премиерът заговори за подарък, който все още не е подарен на Зеленски

Премиерът Николай Денков с следващ гаф! Изложи се на финала на визитата в Киев.

 

Видео със сконфузната обстановка разгласява в обществените мрежи пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова със следния текст: “Ники желае да пътува, само че е по - добре да си стои вкъщи! "


Гафът на Денков пристигна при финалните речи на двамата с украинския президент Володимир Зеленски. Българският министър председател заприказва за подарък, който към момента не е подарен на Зеленски, като по този метод жестоко наруши протокола на срещи от сходен висок сан.

" Преди да се разделим, желая да кажа, че в символ на нашите многовековни връзки с Украйна през днешния ден подарихме на президента Зеленски имитация на меча на Хан Кубрат ", съобщи самонадеяно Денков.

" Не съм видял никакъв меч към момента, премиер-министре ", засмя се Зеленски, с цел да замаже неловката обстановка.

Забележката обаче не спря Денков, който продължи да рецитира заучените слова за сякаш към този момент подарения меч: " Той е с два признака - единият е, че свободата се реализира с меч, само че вторият е, че Хан Кубрат, който е живял в земите на Украйна и който е първият исторически регистриран държател на България, е посочил, че с цел да можете да съумеете, би трябвало да бъдете единни. Има една легенда за него, която ще опиша и се надявам тази легенда, която се слага в подтекста на българските старания за оцеляване в сложни времена да се придвижи в европейските старания да се подкрепи една европейска нация, която се намира в усложнение. Това е нашият знак ", издекламира Денков пред смаяния взор на Зеленски.

 

Това не е първият гаф на премиера Денков, чието огромно предпочитание е да заеме поста на външен министър след ротацията, пред задгранична делегация. По време на визитата на Дейвид Камерън в София Денков не съумя да отговори на журналистически въпрос, обвързван с Балканската интеграция. Седящата до него Мария Габриел обаче навреме взе думата и даде дълъг и обстоен отговор, с което показва, че експертизата й във външната политика е безспорна, както и че съумява да владее ситуацията напълно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР